Vi installerar avfuktare i:
Krypgrunder, Vindar, Arkiv, Ishallar, Badanläggningar, Datahallar, Källare, Flerfamiljshus, Industrihallar, Tält.

Vad är sorptionsavfuktare?

Vad är sorptionsavfuktare?

Sorption innebär att en substans fastnar i en annan, en typ av sorption är absorption. Det innebär att en flytande vätska absorberar en gas eller att en fast substans absorberar en flytande. Det en sorptionsavfuktare gör är att absorbera fukten i luften för att sedan värma ut fukten. De flesta sorptionsavfuktare är tillverkade för att hålla länge, och fungerar även i minusgrader. Avfuktaren startar bara när det behövs, när luftfuktigheten går upp.

I kalla utrymmen som vind eller krypgrund kan det lätt bildas fukt, som i sin tur kan leda till mögel och röta. Särskilt kan problemet uppstå när temperaturen sjunker plötsligt. I kallare utrymmen ger inte kondensavfuktare lika stor effekt. För att råda bot på fuktigheten i luften i låga temperaturer har så kallade sorptionsavfuktare utvecklats. Dessa torkar luften genom att avlägsna fukt ut luften och håller nere luftfuktigheten. Mycket billigare än att sanera efter att fukt och mögel bildats, och mycket effektivare än att regelbundet kontrollera fuktigheten manuellt.

Att skydda ditt hem med en avfuktare kan öka värdet och livslängden på din bostad. Vi är återförsäljare och montörer av Munters avfuktare. Vi genomför även fuktkontroller med Polygon. För oss är det självklart att du ska trivas i ditt hem, och inte råka ut för några mögelpåväxter. Därför tillhandahåller vi avfuktare med hög kvalitet från Munters – som är välkända världen över.

Med en sorptionsavfuktare installerad kan du slappna av och njuta av ditt hem, utan unken doft.

Med en sorptionsavfuktare installerad kan du slappna av och njuta av ditt hem, utan unken doft.

Avfuktare i ett förändrat klimat

Det kan vara lockande att försöka sig på att installera avfuktare själv vid renovering eller bygge av nytt hus. Men det är viktigt att tänka på att klimatet inomhus ska hållas på en lagom fuktighetsnivå; 40-59% relativ luftfuktighet är en bra nivå för hälsan. För att luften ska hållas på en bra nivå, där det inte bildas fukt eller mögel, är det bäst att ta hjälp av experter. En annan viktig aspekt att tänka på är att klimatet i Sverige har ändrats, både större skiftningar i temperaturer samt högre luftfuktighet. Kontakta oss med offertförfrågan.